Η αρχή είναι το παν

Η αρχή είναι το παν

Ψάχνετε μερικές ιδέες για τα social media; Αναζητάτε από που να ξεκινήσετε; Θα θέλατε να αυξήσετε το κοινό σας; Θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές πως να το κάνετε.Εξατομίκευση

Το κοινό σας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για την καμπάνια σας. Για μια επιτυχημένη καμπάνια στα social media χρειάζεται να γνωρίζετε τα ενδιαφέροντα τους αλλά και τα hashtags που επιλέγουν. Θα πρέπει να βρείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας μία σχετική έρευνα. Θα πρέπει να μάθετε σε ποια κανάλια κοινωνικών μέσων τα άτομα που θέλετε να προσεγγίσετε περνούν περισσότερο χρόνο.
Δεν φτάνει απλώς να ακούτε το κοινό σας, αλλά να επικοινωνείτε μαζί του.
Όταν δείχνετε στους θαυμαστές σας το ενδιαφέρον σας εκείνοι θα σας δείξουν με τι είναι ευτυχισμένοι. Μόλις ξέρετε τι ψάχνουν, μπορείτε να ξεκινήσετε μια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα που θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον.

Συνεργαστείτε με τους θαυμαστές σας

Για το ξεκίνημα μιας επιτυχημένης εκστρατείας είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε σχέσεις με τους θαυμαστές και τους οπαδούς σας. Ο στόχος σας είναι να πουλήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες ή να δημιουργήσετε brand awareness.
Αποφύγετε το aggressive marketing. Είναι καλύτερα να προσεγγίσετε το κοινό σας κάνοντάς το να συμμετέχει. Για παράδειγμα μπορείτε να ζητήσετε από τους followers σας να σας στείλουν ιδέες για ένα λογότυπο, ή να ψηφίσουν το καλύτερο hashtag για την καμπάνια σας. Υπάρχουν πολλές τέτοιες τεχνικές.

Ναι, παίξτε με τα hashtags

Tα hashtags είναι παρεούλες που πρέπει να τους δώσετε μεγάλη σημασία. Πριν ξεκινήσετε μια καμπάνια στα social media, πρέπει να γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας. Χωρίς ένα σταθερό σχέδιο στο μυαλό σας, είστε σχεδόν σίγουρα προετοιμασμένοι για κάτι που δεν θα το χαρακτηρίζατε και επιτυχία. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε όχι μόνο τι θέλετε να επιτύχετε, αλλά και το κοινό που στοχεύετε και πώς θέλετε να συνδεθείτε μαζί τους.

Εμείς στην Social Experts είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Related Articles