Οι φορητές συσκευές και τα responsive templates

Οι φορητές συσκευές και τα responsive templates

Σήμερα περισσότερο από το μισό παγκόσμιο traffic οφείλεται στην χρήση κινητών συσκευών. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες βρίσκουν ίσως μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία μέσω του κινητού τους ή της ταμπλέτας τους για να μπορούν να επικοινωνούν στο διαδίκτυο και σιγά-σιγά η χρήση του desktop υπολογιστή αρχίζει να μειώνεται.

Άραγε αυτή η νέα τάση αποτελεί και μία πρόκληση; Με άλλα λόγια πως μπορεί μία εταιρεία marketing να μπορέσει να οδηγήσει τους πελάτες της στις ιστοσελίδες που πρέπει;

Εδώ λοιπόν, έρχονται και παίζουν μεγάλο ρόλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία έχουν επιταχύνει ιδιαίτερα το ρυθμό της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Παρά το γεγονός ότι έχουν αντικατασταθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές από φορητές συσκευές τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Αυτό συνέβη διότι οι χρήστες καταναλώνουν άφοβα πολλά δεδομένα όχι μόνο όταν βρίσκονται στο χώρο εργασία τους ή στο σπίτι τους αλλά και όταν βρίσκονται στο δρόμο.
Σύμφωνα με στατιστικές, περισσότερο από 60% των ανθρώπων που ενημερώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, μόλις το 20 % χρησιμοποιεί επιτραπέζιους υπολογιστές κι άλλο ένα 15% χρησιμοποιεί tablets.

Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι κατασκευαστές φορητών συσκευών και έξυπνων κινητών τηλεφώνων δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της οθόνης, στην ταχύτητα αλλά και στην ευχαριστία ούτως ώστε να μπορούν οι χρήστες εύκολα και γρήγορα να προηγούνται χωρίς τη χρήση άλλων συσκευών.

Όλη αυτή διαδικασία οδήγησε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα λεγόμενα responsive templates  ώστε να μπορούν οι χρήστες μέσα από το κινητό τους να πληρούνται γρήγορα και εύκολα μέσα σε μία ιστοσελίδα ή σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Το γεγονός αυτό έχει συμπαρασύρει όλη την αγορά στο να αλλάζει  τις ιστοσελίδες της για να μπορούνε να είναι σωστά δομημένες, είτε κάποιος τις επισκέπτεται από ένα επιτραπέζιο υπολογιστή, είτε από ένα ταμπλετ είτε από το κινητό του.

Φροντίστε λοιπόν όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα να αποτανθείτε σε ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να την διαμορφώσουν ώστε να είναι σωστά εμφανίσιμη από οποιαδήποτε συσκευή κάτι το οποίο θα προσδώσει κύρος στην δική σας παρουσία στο internet και ενδεχομένως να ενδυναμώσει τις πωλήσεις των υπηρεσιών των προϊόντων σας σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τα οποία θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Νίκος Κ. Δούκας

Related Articles